Често Задавани Въпроси за
контрол на достъп

в асансьори

Ако не откриете тук отговора който търсите, ни се оабдете на 032/642 742.

Всяка една система за контрол на достъпа Булкей идва с подробно ръководство за потребителя. Как се записват нови чипове, как се изтриват или забраняват стари и т.н. След като закупите системата Вие по никакъв начин не сте зависими от нас като фирма производител. Контрола на системата е изцяло във Вашите ръце.

Системата блокира работата на бутониерата в асансьора. Вътре в кабината се монтира четец, към който е подават чиповете. Когато бъде слоцен валиден електронен ключ (чип) бутониерата се отблокира и човекът избира етаж. След това бутониерата отново бива блокирана. Така ако човекът няма валиден ключ той не може да избере етаж. 

Това става бързо и лесно. Всеки един ключ е записан под конкретен номер в системата. Вие (Домоуправителят) трябва да направите списък на кое семейство кои номера са дадени. Примерно на сем. Иванови от 5ти етаж са дадени чипове 11, 12, 13. Те не заплащат нужните сметки и Вие трябва да ги изклюите от системата. Влизате в асансьорната кабина с мастър чипа и по начин описан в ръководството спирате ключове 11, 12, 13. Така те няма да могат да ползват асансьора докато Вие отново не им активирате ключовете.

Ако изгубите вашият ключ и знаете под кой номер е бил записан в системата, можете с мастър чипа да изтриете точно него и после на негово място да запишете новия. Така дори и някой да намери стария, той  няма да е активен. 

Това действие не пречи на нормалната абота на всички останали потребителски чипове. Всеки чип е независим. 

Един електронен ключ може да отключва неограничен брой системи. Стига да работят на 125KHz честота. Това Ви позволява да замените тежката връзка с ключове само с един единствен удобен, лек и сигурен електронен ключ. Ако имате заключваща система Bulkey на входната вВи врата или на домашната, те всички могат да работят само с един чип.

Стандартните електронните ключове могат да се копират при ключари, докато криптираните не могат. Така Вие като домоуправител знаете точно кой има чип за системата.

Не, Крипитраните системи работят само с крипитрани електронни ключове. Тъй като дължината на кода вътре в самият ключ е много по дълга. 

Да. Ако В асансьора имате криптирана заключваща система а на входната врата имате стандартна, то Вие ще можете да използвате криптираният ключ и за двете. Ако криптираният чип бъде копиран при ключар Копието ще работи САМО със стандартнита система, но няма да работи с крипитраната система в Асансьора Ви.

Система за контрол на достъп няма консумативи, които да изисква при нормална употреба. Имаме монтирани брави които работят нормално вече 25 години без нуждо от поддръжка. 

Продуктови Категории