Често Задавани Въпроси за

GSM комуниактори

Ако не откриете тук отговора който търсите, ни се оабдете на 032/642 742.

Това е устройство, което служи за дистанционнен контрол или наблюдение от телефона. В него се поставя SIM карта на оператор по ваш избор. След което настройвате оторизираните телефонни номера. Не са нужни интернет или мобилни данни. В послдествие ще можете с едно безплатно позвняване: 

  • Да включвате и изключвате даден уред.
  • Да осъществявате гласова връзка с отдрещната страна
  • Да получавате известия на телефона за настъпили събития
  • Много други.

Не. След като закупите своя комуникатор Valcor, Вие трябва да му сложте вътре SIM карта на оператор по Ваш избор.  Тя може да бъде предплатена, абонаментна или част от група. Както на Вас Ви е най-изгодно. GSM комуникаторите Valcor работят с всички опвератори.

SIM картата може да е на всеки един оператор. Нужно е да има възможост за изпращане на SMS и позвъняване.  НЯМА нужа от интернет или моблни данни. Комуникаторът работи само с GSM комуникации – SMS-и и позвъняване.

НЕ! Няма нужа от интернет или моблни данни. Комуникаторът работи само с GSM комуникации – SMS-и и позвъняване. За да се свързвате с него и той с Вас е нужно само GSM покритие. Точно това го прави толкова подходящ за известяване в отдалечени райони където няма интернет покритие. 

Това е опция която се избира от Вас.  Повечето  комуникатори могат да се управляват само от оторизирани номера. Ако непознат номер позвъни на комуникатора, устройството няма да се задейства. 

Единствено Комуникатор Valcor GSM50 има опция за разрешаване на неоторизиран достъп. (Това е настройка по Ваш избор). Ако настрийката е активна, тогава всеки който набере телефонния номер на комуникатора ще го задейства.

Зависи от модела който изберете. Може да са до 4, до 8, до 128 или до 999 потребителя! Ние предлагаме много разновидности с добро съотношение цена/качество. 

Комуникаторите се настройват с командни SMS-и. Това може да прави само един главен/мастър номер – този на собственика на системата. Той еднократно чрез SMS записва всички останали потребителски номера и настройва тяхните права. 

Премахването и записването на нови номера става лесно и бързо чрез команден SMS от мастър номера към комуникатора. 

Стандартна SIM карта

Това е оригиналният размер СИМ картата

Да, това е много удобно и лесно решение. Нужен Ви е комуникатор с 1 вход за известяване (може и повече), към който последователно навързвате магнитни или PIR датчици (или други по ваш избор). Когато дори един от тях се активира, комуникаторът ще Ви извести по телефона.

Комуникаторът няма консумативи, които да изисква при нормална употреба. Имаме монтирани комуникатори които работят нормално вече 25 години без нуждо от поддръжка. Единствено трябва да се уверявате, че SIM картата Ви може да набира и връща SMS.

 Да! Комуникаорът е лесно и удобно решение за самосотятелна аларма. Нужно е само да свържете сензорите към него и да го настроите да Ви изести ако някой се задейтва.

Чрез SMS и/или позвъняване. Вие сами може да изберете предпочитан  метод. Също така може освен Вас да известява и други телефонни номера при настъпило аларемено събитие. 

Не! Управлението е абсолютно безплатно, защото когато позвъните на комуникатора той Ви отхвърля обаждането и така не хаби импулси. Единствените разходи биха били ако изпращате SMS, но и те се таксуват според мобилният Ви план към избрания оператор.

Най-доброто място за комуникатора е изолирано от вода и тежки метерологични условия. Самият комуникатор има светлинна индикация, която оказва нивото на обхвата и спрямо нея трябва да го поставите на мястото с най-добър обхват.

Добрият обхват е ключов за номаланата работа на GSM Комуникаторите. Можете да подобрите обхвата като смените мястото или поставите изнесена антена. Фабрично комуникаторите идват в комплект с 3dB антена, която в много случаи е напълно достатъчна, но когато не е, предлагаме и по-големи 5dB антени.

Някои модели като Valcor GSM510 могат да правят това.

Това също зависи от модела комуникатор който избрете. Повечето имате само един изход за упралвние, но имаме и такива като Valcor GSM510, който в комбинация с разширители може да управявлява до 17 уреда.

Продуктови Категории