Категории с падащо меню

Заключване на асансьор BulKey ВКU 210

Код: BKU 210 A
Описание

Работи с до 999 броя електронни ключа тип iButton и има памет за до 4064 броя събития. В BKU 210 записът на събитията се осъществява в хронологичен ред. Комплектът на електронната ключалка Булкей включва: централа, един четец, мастер ключ. Потребителските електронни ключове не са включени в комплекта. Те зависят от индивидуалните нужди на всеки вход. Цени и подробности за тях може да прочетете тук: iButton.

Цена без ДДС: 91.67лв.
Цена с ДДС: 110.00лв.

Имаме 20 в наличност

Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Декларация за съответствие (Сертификат) можете да изтеглите от менюто "Изтегления"!

Булкей предлага ефективни, надеждни, интелигентни и вандалоустойчиви системи за контрол и заключване на асансьори. Те напълно решават проблемите с неоторизирано ползване на асансьора. Системите могат да блокират повикванията както от кабината, така и от етажите, с което се елиминират и дребните хитрости да се натовари асансьора и да се извика на съответния етаж от хора, които са неоторизирани за това.
Електронната ключалка ВКU 210 се използва за електронно заключване на асансьори. Има различни варианти на монтаж и контрол, но принципът на работа е един и същ. Идеята е да се изключат бутоните за избор на етаж в асансьорната кабина и/ или бутоните за повикване на асансьора от етажите. За да се осъществи работа с асансьора е необходимо валиден ключ да се допре до така наречения четец (ключалка), като по този начин се позволява работа с асансьора за определен период от време. Чрез ВКU 210 може да се включват и / или изключват електрически консуматори посредством вградено реле. Работи с контактни ключове тип iButton. Четецът и ключовете са изключително износоустойчиви – минимум 10 години, вандалоустойчиви, лесни са за ползване и с много висока степен на секретност. Има интелигентна антисканинг система, защита от електромагнитни въздействия, енергонезависима памет, възможност за работа с аварийно захранване. Има вход за следене състоянието на вратата и вход за следене на алармени състояния. Изключително висока гъвкавост, програмируеми функции, надеждност и сигурност. Възможност за връзка с компютър. Електронната централа има вградена памет за събития, която при нужда може да се издърпа и да се проследят случилите се събития. Управлението на електронните ключове – записване, изтриване, временна забрана на работа, е изключително лесно и се осъществява от притежателя на мастер ключа на системата.

При комбинация на електронно заключване БулКей на входна врата и асансьор, потребителите ползват един и същ ключ и за двете системи. С един електронен ключ може да отключвате входната врата, асансьора, гаража, избата, дома си, без това да влияе на сигурността на системите. Може да се направи така, че едни ключове да отключват входната врата и асансьора, а други – само входната врата, като това се определя от притежателя на мастер ключа на съответната система.

ВЪЗМОЖНОСТИ НА ЕЛЕКТРОННИТЕ КЛЮЧАЛКИ БУЛКЕЙ:
- Управление чрез електронни ключове;
- Интелигентна антисканинг система;
- Защита от електромагнитни въздействия;
- Енергонезависима памет;
- Възможност за работа с аварийно захранване;
- Вход за следене състоянието на вратата;
- Вход за следене на алармени състояния;
- Изключително висока гъвкавост;
- Програмируеми функции, надеждност и сигурност;
- Възможност за връзка с компютър;
- Програмируема памет за събития, като записът им се осъществява в хронологичен ред или с точни дата и час, в зависимост от модела;
- Програмируема памет на събитията свързани с работата на системата – до 96 или до 4064 събития, в зависимост от модела;
- Възможност за работа с до 128 броя или до 999 броя електронни ключа, в зависимост от модела;
- Потребителско програмиране на системата чрез мастер ключ;
- Потребителско записване, изтриване, временна забрана на работа на електронните ключове;
- Възможност за проверка на общия брой записани в системата ключове;
- Възможност за проверка статуса на всеки ключ;
- Възможност за изтриване, заменяне или промяна на статуса на изгубен или не наличен ключ;
- Защита при дефект на аварийното захранване;
- Енергонезависима памет;
- Интелигентно следене работата на системата и нейните компоненти;
- Постоянна самодиагностика;
- Анализиране на аварийните ситуации в системата;
- Сигнализация при достигане на критични стойности;
- Улеснена поддръжка и програмиране;
- Светлинна индикация за липса на захранващо напрежение 220V;
- Светлинна индикация при аварийни състояния и за сервизно обслужване;
- Светлинна индикация за сервизно обслужване.

Принципът на действие на електронната ключалка може да прочетете в графа Технически характеристики. ПРИНЦИП НА ДЕЙСТВИЕ НА ЕЛЕКТРОННАТА КЛЮЧАЛКА ЗА ЗАКЛЮЧВАНЕ НА АСАНСЬОРИ

Използвайки многофункционалната електронна ключалка Булкей за контрол на асансьори се решава голяма част от проблемите на ползвателите.
Заключването за неоторизиран достъп и ползване на асансьора, има няколко варианта:

Вариант І: Изключване на бутоните за избор на етаж в асансьорната кабина
Принципът на контрол е следният: В кабината се монтира четец, който разрешава или не избора на етаж от буотниерата. Четецът има светодиод, който ако свети в червено показва, че бутоните за избор на етаж са изключени. След подаване на електронен ключ, програмиран към системата, светодиодът на четеца светва в зелено и разрешава работата на бутониерата за избор на етаж за времето от 15 секунди (може да се регулира от 1 секунда до 4 минути). След изтичане на тези секунди, автоматично се забранява работата на бутониерата и светодиодът светва отново в червено. Ако асансьорът се движи, това че се изключват бутоните за избор на етаж, по никакъв начин ненарушава нормалната работа на асансьора. При пет последователни пъти подаване на грешен ключ (незаписан в паметта на системата), системата блокира за 5 секунди (времето се регулира от 1 секунда до 5 минути). Този вариант позволява асансьора да се извиква по етажите от всеки, а изборът на етаж от бутониерата в кабината да се извършва само с валиден електронен ключ.
Принцип на монтаж: Централата се монтира върху асансьорната кабина, а вътре в кабината на таблото се монтира четецът й. Недостатък на този вариант е, че бутоните по етажите работят и дребни хитрости, като натоварване на асансьора от неоторизирани за ползването му лица и извикването му от бутона за повикване на желания от него етаж, остават! Ако желаете да решите този проблем, то преминете на Вариант ІІ.

Вариант ІІ: Цялостно изключване на повикванията на асансьора от етажите и изключване на избора на етаж от кабината Принципът на контрол е следният: Четци се монтират само по етажите. За да се извика асансьорът, е необходимо ключът да се допре до четеца, светодиодът свети в червено и след допиране на разрешен за работа ключ - светва в зелено. Настройва се времето на задържане (разрешаване работата на бутоните) да е над 1 минута. По този начин след пристигане на асансьора на етажа има достатъчно време да се влезе в кабината и да се избере желания етаж. Ако времето изтече, а все още не е избран желан етаж, то трябва отново да се подаде разрешен ключ към четеца.
Принцип на монтаж: На всеки етаж се монтира по един четец. Те се обединяват и паралелно се свързват посредством усукан кабел (UTP компютърен кабел за мрежа) на единия от входовете на централата. Централата се монтира в шкафа за централно управление на асансьора, където посредством релето си, прекъсва работата на бутоните за избор на етаж в кабината и за повикване от етажите.
Този тип изключване на асансьора решава всички проблеми за цялостния му контрол.

ВНИМАНИЕ: При избор на Вариант ІІ, се съобразете със следното: BKU210 работи с до 6 броя четци! Ако четците, които ще са Ви нужни са повече, може да ползвате вариант BKU210-12, който работи с от 5 до 12 броя четци, или вариант BKU210-20, който работи с от 10 до 20 броя четци!!! Няма промяна в цената, единствено се уточнява моделът, който е нужен!

Брой Цена без ДДС Цена с ДДС
1 91.67лв. 110.00лв.
2 91.67лв. 110.00лв.
4 91.67лв. 110.00лв.
6 91.67лв. 110.00лв.
Файл Информация
Сертификат [JPG, 2.37 MB]
BKU Home - Юли 2014 [RAR, 0 B]

Like us on Facebook

 
 

Мини количка

Количката е празна.

Валута