Категории с падащо меню

Нови продукти

Модул за защита на акумулатор LPDD

Модул за защита на акумулатор LPDD

Цена без ДДС: 11.50лв.
Цена с ДДС: 13.80лв.
Raspberry Pi 4 Model B HDMI Кабел 2м

Raspberry Pi 4 Model B HDMI Кабел 2м

Цена без ДДС: 12.00лв.
Цена с ДДС: 14.40лв.
Raspberry Pi USB-C Захранване EU Стандарт

Raspberry Pi USB-C Захранване EU Стандарт

Цена без ДДС: 17.00лв.
Цена с ДДС: 20.40лв.

Система за дистанционно отчитане на водомери

Код: LSYSWATER | Оценка: Оценка: 10
Описание

LESI Система за дистанционно отчитане на Водомери Компоненти на системата: 1. Импулсен водомер 2. Импулсен брояч 3. Кабелна мрежа 4. Захранващ модул 5. Концентратор с дисплей 6. Bluetooth модул (опция) 7. GSM Комуникатор (опция) 8. Базова станция (опция).

PDF файл със подробна информация може да изтеглите от "Изтегляния"

Цена без ДДС: 0.00лв.
Цена с ДДС: 0.00лв.

Имаме 1 в наличност

Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Импулсен водомер: системата работи с всеки модел и тип импулсен водомер, който има импулсен изход Импулсен Брояч - LAPC02: Изцяло самостоятелно устройство с импулсен вход, който се свързва към импулсен водомер. Броячът брои импулсите от водомера и ги натрупва във вътрешна енерго-независима памет. Има индивидуална настройка за коефициенти на деление и броене на литри за импулс в зависимост от водомера към който се свърже. Може да се настройва първоначално показание на водомера, както и да се извършват последващи корекции. Всички настройки са защитени с парола, която ясно идентифицира лицето извършило последните настройки на модула. Настройките и обмяната на информация с импулсният модул LAPC става през информационната мрежа и може да се осъществява на място или през концентратора централно за цялата сграда или през GSM комуникатор от отдалечен компютър. Всеки брояч LAPC е с уникален фабричен 32 битов адрес, което позволява управлението на няколко милярда обекта от една базова станция. При нужда фабричният адрес на брояча може да се смени, като трябва да е уникален в една подмрежа на един концентратор. Импулсният брояч LAPC е с двойно захранване. В нормално състояние, когато е включен към информационна мрежа, се захранва паразитно от концентратора. Броячът черпи изключително малко ток и се захранва от кабела, по който приема и предава информацията. Когато не е включен към информационна мрежа или концентратора няма захранване (отпаднало мрежово захранване ~220V) броячът се захранва от вградена батерия, за да може да продължи нормалната си работа и да не загуби нито един импулс от водомера. Животът на батерията е до 10 години, а брояча има индикация за изхабена батерия. При нужда батерията подменя. Монтаж – броячът е във водозащитен корпус и се монтира в близост до водомера на разстояние до 2м. Към концентратора с дисплей (LPCD-46) се свързва посредством двупроводен кабел 2*0.5м2. Към едни кабелен клон могат да се свържат паралелно до 60 импулсни брояча. Свързването е неполярно (без значение кой към кой проводник ще се свърже). Към един концентратор с дисплей (LPCD-46_24) могат да се свържат до 240 импулсни броячи (4 клона * 60 брояча). Ако нужно да се свързват повече от 240 импулсни броячи се ползва мрежов разширител (LNCC8).

Технически параметри: Клас на защита>: IP65 (водозащитен); Дължина на свързващите кабели: 20см; Захранване: Работно - от концентратора; макс: 15V; макс. консумация ;1.5мА; Резервно вградена сменяема батерия CR2032 макс. живот 10г.; Данни и информация:запазват се в енерго-независима памет.; Свързване: Двупроводно, Неполярно; Работна температура: -20 / +60 Градус целзий Кабелна мрежа: служи за свързване на импулсните броячи с концентратора. Типично се прекарва вертикална магистрала с кабел 2*0,5м2 по вертикалните щрангове и към този кабел се свързват паралелно импулсните броячи. Ако разстоянието от концентратора до последният импулсен брояч в клона е по-голямо от 30 метра, то магистралата трябва да е от усукана двойка!! Типично за магистрални кабели се ползва многожично UTP. Желателно е магистралният кабел да не е успореден на силовото захранване на обекта, но ако е така, то трябва да се прекарва на разстояние поне 50см от него. Ако имаме много вертикални магистрали, то те се обединяват при концентратора до 4 клона като се съблюдава равномерното разпределение на броя импулсни броячи по клоновете. Захранващ модул LPWR1220. Концентраторът и захранването се монтират в Табло при общите части на сградата. До там се прекарват и кабелите от кабелната мрежа. В таблото се монтира контакт с ~220V, към който се включва захранващият модул. Той преобразува напрежението в =12V/2А. От захранващият блок излиза кабел с жак, който се включва в концентратора. Захранващият модул LPWR1220 е с вградени защити от претоварване и късо съединение. Технически параметри: AC 90-240VAC 50/60Hz; Изход: DC12V= /2A; Работна температура: -20 / +60 Градус Целзий

Концентратор с LCD дисплей LPCD-46- служи за събиране и визуализация на данните от импулсните броячи свързани към него. Концентраторът захранва и управлява цялата подчинена мрежа. През него се настройват и управляват импулсните броячи. Концентраторът има букса за връзка с компютър или GSM комуникатор. През нея се настройва и управлява концентраторът и подчинената мрежа. Чрез 4 редов LCD дисплей концентраторът показва пълната информация за импулсните броячи, като на всеки 8 сек. се показват данните на следващият брояч (това време е потребителско задавано). При нужда може чрез клавиатурата да се отиде ръчно до показанията на даден брояч чрез бутон Нагоре, ;Надолу;. Показанията на дисплея са следните: 1 ред е с потребителско зададена информация за брояча до 16 символа. Например;Ет.12 Ап.142; или сем. Иванови; или каквото и да е служещо за потребителско пояснение.; 2 ред показва номера на водомера, към който е свързан: Например: В-рN:12345678901; 3 ред показва типа на водомера и показанията му с точност до 100литра. Например: за студена вода:;С.вода:12345,6м3; за топла вода:Т.вода:12345,6м3; 4 ред показва текущата дата и час: дд-мм-гггг/чч:мм - ;09-06-2011/10:40. Ако се натисне бутон No на мястото на номер на водомер се показва абонатният номер на клиента АN:1234567890123, ако е въведен или се показва отново номера на водомера. Ако на някой брояч е паднала батерията, то потребителският 1 ред се сменя алтернативно с надпис :Low Battery, след даването на тази информация остава около 6 месеца живот на батерията. Ако поради някаква причина концентраторът няма връзка с някой брояч, на мястото на показанието на водомера се изписва No connection!!. За всеки импулсен брояч, концентраторът запазва в паметта си показанията на водомера на всяко 1 и 15 число от месеца с една година назад. Часовникът на концентратора се поддържа от сменяема батерия, когато не се захранва с ток и живота й е 10 години. Всички параметри и данни в концентратора LPCD се пазят в енерго-независима памет.

Монтаж - Концентраторът има два начина на монтаж:

1. Лицев - на вратата на таблото, като с комплекта на концентратора има шаблон за отворите, които да се направят на врата, за да се монтира. Този начин на монтаж е типичният, защото позволява на всеки да вижда показанията на дисплея, без да се налага да отваря таблото. 2. Скрит вътре в таблото, като се закрепва на задната стена на таблото. Комплект на концентратора Четирите клона на кабелната мрежа се свързват посредством подвижни клеми. Към всеки клон има индикаторен светодиод за текущото състояние. Концентраторът е с ергономичен дизайн, лесен е за монтаж в различни ситуации и потребителско ориентиран интерфейс.

Технически параметри: Размер на дисплея:100мм / 80мм; Тип на дисплея: LCD, 4реда, 16 символа на ред, Синя подсветка.; Захранване: =12V / max. 0.4A; Работна температура>: -20 / +60 Градус Целзий;Максимален брой управлявани импулсни броячи: 120 / 240бр.; Максимално разстояние на импулсният брояч от концентратора>: 200м; Кабел за свързване на импулсните броячи с концентратора: 2*0.5м2; Тип за свързването: неполярно

VI. Bluetooth модул (опция). Използва се за безжично предаване на данните, управление и настройка на концентратора и подмрежата му, от мобилен телефон, PDA, таблет, компютър. Инкасаторът може по безжичен път да изчете всички данни от концентратора. Bluetooth модула се монтира в таблото и чрез него се осъществява безжичен достъп до концентратора. На устройството с което ще се обслужват обектите се инсталира специализиран софтуер. Софтуера подържа iPhone, Android, Windows с което може да се ползва с каквото устройство имате налично. Не са налага отваряне на таблото и жична връзка. Всичко става бързо и лесно

VII. GSM Комуникатор (опция). Използва се за безжично предаване на данните, управление и настройка на концентратора и подмрежата му от базова станция чрез GSM/GPRS мрежата. Комуникаторът се монтира в таблото и чрез него от отдалечен компютър (базова станция) се управлява концентратора. Не са налага посещение на инкасатор до обекта. Дистанционно от компютъра (базова станция) във всеки момент може да се изтеглят данните на водомерите, и да се осъществява контрол върху системата. Предаваните данни са в компресиран формат и се изразходват нищожни средства за трафик.

VIII. Базова станция (опция). Това е компютър със специализиран софтуер и GSM комуникатор, чрез който се осъществява връзка с всички обекти за дистанционно отчитане на водомери с инсталиран GSM комуникатор. Софтуерът на базовата станция извлича автоматично информация за показанията на водомерите и съставя отчети и анализи. Прави автоматичен контрол на обектите и сигнализира при повреди или аварийни или критични ситуации. Обектите контролирани по този начин не нужно да се посещават от инкасатори. Всичко се прави от офиса с базовата станция.

IX. Монтаж и настройка. Монтажът и настройката на системата е изключително лесен. Кабелите следват пътя на водата. Правят се отклонения от вертикалните кабелни магистрали за всеки водомер. Преди свързването на импулсният брояч може да се направи тест за работоспособността на импулсният водомер чрез тестер (ако е нужно). След монтажа на импулсните броячи (свързване с водомера и мрежата), се записва номера на водомера, към който е свързан брояча, серийният номер на брояча, показанието на водомера към момента на монтажа и номера на апартамента и етажа на обекта с друга потребителска информация, ако е нужно. След инсталацията на всички импулсни броячи, се инсталира концентратора в таблото, като се използват шаблоните в комплекта, свързват се магистралните кабели и захранването (към контакта в табло). Свързва се компютър към концентратора и със специализиран кабел и софтуер на фирма ЛЕСИ се въвеждат данните за водомерите, броячите и потребителската информация. Правят се и потребителските настройки за визуализацията. Система е вече готова за експлоатация!!!!! Бързо, просто и лесно!!! Това е!!! Всички компоненти на системата!! LESI-Aqua Системата за дистанционно отчитане на водомери e с проста и икономична структура. Лесна за монтаж, с минимални консумативи. Лесна за настройка и поддръжка. С отличен потребителски интерфейс и дизайн. Запазва пълната си работоспособност и функционалност, дори ако с години не е захранена с работно напрежение.

от Тони Гарабедян, 29 Май 2017

Отлични функционални характеристики. Помислено е в перспектива за надеждността на системата. Лесна за обслужване.

Like us on Facebook

 
 

Мини количка

Количката е празна.

Валута