Категории с падащо меню

Нови продукти

Модул за защита на акумулатор LPDD

Модул за защита на акумулатор LPDD

Цена без ДДС: 11.50лв.
Цена с ДДС: 13.80лв.
Raspberry Pi 4 Model B HDMI Кабел 2м

Raspberry Pi 4 Model B HDMI Кабел 2м

Цена без ДДС: 12.00лв.
Цена с ДДС: 14.40лв.
Raspberry Pi USB-C Захранване EU Стандарт

Raspberry Pi USB-C Захранване EU Стандарт

Цена без ДДС: 17.00лв.
Цена с ДДС: 20.40лв.

Електромеханична брава BKG314

Код: BKG314
Описание

Електромеханичните брави се използват за заключване и контрол на достъп до врати на помещения и сгради, в които е желана и задължителна високата сигурност; контролиране и проследяване на достъпа до всяка врата.

Електромеханичните брави БулКей са моторизирани брави  и са патентовани от фирма Леси. Придвижването на шиповете в заключено или отключено положение се осъществява от двигател, който се управлява с подаването на електрически импулс с напрежение 12VDC. Посоката на придвижване на шиповете се определя от поляритета на подаденото напрежение.  Огромно предимство на електромеханичните брави е, че имат две устойчиви положения, консумират ток само при придвижването между двете положения – отключено/ заключено, а в покой не консумират енергия.

БулКей – BKG314 е електромеханична брава без вградено управление и защити. Бравата осъществява заключването на вратата посредством стоманен език 10/40мм и дълбочина на проникване до 20 мм.

Цена без ДДС: 130.00лв.
Цена с ДДС: 156.00лв.

Имаме 47 в наличност

Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

ОБЩИ ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ:
Тип на бравата: Моторизирана електромеханична брава
Вграден датчик за следене положението на вратата – отворено/ затворено: Не
Датчици за положението на шиповете – отключено/ заключено: Не
Консумиран ток в отключено или заключено състояние: Няма
Работни условия: -30 до + 40 градуса Целзий.
Начин на свързване на кабелите – чрез клеморед

Параметри на Електромеханична брава BulKey BKG314:

1.Монтаж – външен
2.Размери на бравата: В-82мм/ Д-195мм/ Ш-25мм
3.Работно напрежение: 12V
4.Максимален консумиран ток: 3А (при движение)
5.Типичен живот: до 100хил. цикъла

Принцип на действие на BKG

БулКей – BKG314 е електромеханична брава без вградено управление и защити. Бравата осъществява заключването на вратата посредством стоманен език 10/40мм и дълбочина на проникване до 20 мм. Придвижването на езика в заключено или отключено положение се осъществява от серводвигател, който се управлява с подаването на електрически импулс с напрежение 12V на клеми BM+ и BM-. Посоката на придвижване на шиповете се определя от поляритета на подаденото напрежение. Шиповете се прибират чрез плюс на клема BM+ и минус на клема BM-. Шиповете се изваждат чрез минус на клема BM+ и плюс на клема BM-. Бравата няма изведени изходи на превключватели, указващи положението на езика отключено/ заключено.

Внимание:Този тип брава трябва да се ползва задължително с управляваща централа. Подаваният управляващ импулс не трябва да е по-дълъг от 0.2сек.

Типове врати за монтаж на бравата. Начин на монтаж

Бравата BKG314 може да се монтира на произволно място и положение, на всякакъв тип врати – дървени, метални, блиндирани.

Най-ефективното място за монтаж на бравата е около средната точка на вратата, в близост до механичната брава. Електромеханичната брава BKG314   служи само за заключване. Механичната брава  на врата се ползва като фиксиращ елемент (ползва се само дръжката и езика към нея). Тя държи вратата в затворено положение, така че когато се предвижва езика на електромеханичната брава, да не се оказва никакво странично усилие върху него. Електромеханичната брава BKG314  не се вижда от външната страна, по този начин не се разбира за нейното съществуване или точно местоположение, което при евентуална атака ще спаси обекта. А механичната брава отклонява усилията за алтернативни методи за разбиване, като се явява примамка за евентуални крадци, които ще тръгнат да атакуват директно нея.

Монтаж: Бравата може да се монтира на крилото на вратата, а насрещната скоба се монтира на касата. Бравата може да се монтира и на касата, а насрещната скоба се монтира на ватата.

Насрещна скоба: След монтажа на бравата се монтира насрещната скоба, така че да се осигури свободно движение на заключващият език на бравата.

Свързване: При свързването на електромеханична брава BKG314трябва да се съобразите със следните правила:

- Да се спазва стриктно оказаната схема на свързване, като се използват кабели с не по-малко от указаното в схемата сечение.

- Кабелите трябва да завършват с кабелни накрайници и да се стегнат достатъчно добре с клемите, след което да се провери за евентуалното им измъкване. Това е много важно, тъй като ако кабелите за управление на двигателя се прекъснат или измъкнат бравата няма да може да се управлява.

- Желателно е да се вземат мерки кабелът да не тежи или да се опъва от клемите, тъй като след известно време и наличие на вибрации може да доведе до измъкване или прекъсване на кабела.

- Ако бравата се монтира на подвижната част на вратата, трябва да се подбере подходящ преходен елемент, осигуряващ надеждно преминаване на електрическите сигнали от неподвижната към подвижната част (виж www.bulkey.info)

Поддръжка и профилактика

За да се гарантира безпроблемния и дълъг живот на електромеханичната брава BKG314 желателно е ежегодно да се прави профилактичен преглед на бравата  и вратата, на която е монтирана; да се проверяват връзките и състоянието на кабелите. Бравата трябва да се смазва на 3 години, най-много на 5 години или на всеки 20 хиляди цикъла. Трябва да се пази от: попадение на вода или висока влажност, висока температура над 50 °С, прах, попадане на външно тяло (течности, мазнини, варовик, прах в голяма степен, насекоми и други), агресивна среда.

 

Файл Информация
BKG314 [PDF, 233.26 KB]

Like us on Facebook

 
 

Мини количка

Количката е празна.

Валута