Категории с падащо меню

Нови продукти

Кутия MaticBox 4 за Raspberry Pi 4

Кутия MaticBox 4 за Raspberry Pi 4

-9%
Цена без ДДС: 16.23лв.
Цена с ДДС: 19.48лв.
Каталожна цена: 21.42лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена без ДДС: 16.23лв.
Цена с ДДС: 19.48лв.
Суми без ДДС:
Цена: 16.23лв.
Каталожна цена: 17.85лв.
Отстъпка: 1.62лв. (9.08%)
Модул за защита на акумулатор LPDD

Модул за защита на акумулатор LPDD

Цена без ДДС: 11.50лв.
Цена с ДДС: 13.80лв.
Raspberry Pi 4 Model B HDMI Кабел 2м

Raspberry Pi 4 Model B HDMI Кабел 2м

Цена без ДДС: 12.00лв.
Цена с ДДС: 14.40лв.

Универсален GSM комуникатор GSM50 - оповестяване, самостоятелна охрана, управление на уреди, телеметрия

Код: GSM50 | Оценка: Оценка: 09
Описание

GSM комуникаторът е предназначен за оповестяване и самостоятелна охрана на домове, офиси, пчелини. Възможност за дистанционно управление на електрически консуматори - камини, котли, климатици или други. Комуникаторът разполага с 5 входни зони, един релеен изход, два режима на работа, управление на изхода чрез командни SMS или позвъняване без таксуване, дистанционно програмиране на комуникатора чрез SMSи. Оповестява чрез позвъняване и изпращане на информационни SMSи, следи за качеството на GSM сигнала (обхват), което позволява при монтажа да се намери най-подходящото му място.
Може да известява и само чрез позвъняване. За ползването на GSM комуникатора не е необходимо да се заплащат каквито и да е допълнителни месечни такси, освен таксата за реално извършената комуникация (разговори или SMS) от комуникатора към известяваните телефони, по тарифата на съответния мобилен оператор, към който сте си взели SIM карта.

Link , от където можете безплатно да изтеглите приложението Valcor GSM. , с което лесно, удобно и разбираемо за всеки, да програмирате, контролирате и получавате информация за Вашия комуникатор. Комуникацията между приложението и GSM комуникатора се извършва чрез позвъняване и/или SMS.

  • Тегло: 0.200 кг
Цена без ДДС: 76.00лв.
Цена с ДДС: 91.20лв.

Имаме 29 в наличност

Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Комплектът включва:
Модул в пластмасова кутия - - 57 мм, дължина - 76 мм, височина - 30 мм.
Антена 3dB,
Кабел за връзка на входовете,
Букса за захранване,
Подробно описание за експлоатация и схеми за монтаж!

Tехнически параметри
1. Захранващо напрежение:   DC12V (min. 10V – max. 16V) стабилизирано
2. Консумиран ток в покой:   max.50mA. 
3. Работна температура:            -20°C ~ +40°C
4. Работна влажност:                 0~75%(без конденз)
5. Работна честота:                    900/1800 Mhz
6. GSM Антена в комплекта:    3dB. 
7. Максимални параметри на контактите на вграденото реле – 6A / 250VAC
 

ХАРАКТЕРНИ ВЪЗМОЖНОСТИ НА GSM50:

1. Всички SMS, които се изпращат от комуникатора се композират на момента и отразяват текущото състояние на комуникатора, входове, изходии качество на GSMсигнала.
3. Пет входни зони, разпределени както следва:
Една алармена зона с висок приоритет, на която може да се избира начинът на сработване: по маса или напрежение DC12V, чрез нормално отворен контакт-NO или чрез  нормално затворен контакт-NC. Тази зона може да се използва и като контролна зона за включване и изключване на следенето на останалите зони.
Четири потребителски зони, на които може да се избира начинът на сработване –  чрез NO или чрез  NC към маса. Една от тези зони може да се използва за следене на захранване;
4. Два режима на работа, както следва:

Режим 0:
 Телеметрия, контрол и управление. При активно ниво на която и да е от зоните, комуникаторът звъни на всички програмирани телефонни номера и/или изпраща SMSс текущото състояние. Активното ниво на зона 1 може да се избере да бъде по маса или напрежение, а на зони 2, 3, 4, 5 – активното ниво е по маса. Изход – вградено реле, което може да се командва с SMSили с позвъняване без таксуване!
Свързване към алармена система. Зона 1 следи сирената на алармата при подаване на алармено ниво (нормално отворен или затворен контакт към маса или напрежение). При задействане на зоната, комуникаторът звъни на всички програмирани телефони и/или изпраща SMS с текущото състояние. Зони 2, 3, 4, 5 следят текущото състояние на датчиците, но при задействането им няма да последва комуникация. Аларменото им ниво може да избира - при подаване на маса или отпадане на маса. Зона 5 може да се конфигурира да следи основното захранване на алармата или статуса й, при промяна състоянието на зоната се изпраща SMS с текущото състояние на комуникатора до всички програмирани телефони без позвъняване.
Управление на камини, климатици или други уреди, телеметрия и контрол. Релейният изхода на комуникатора се ползва за дистанционно управление на уред чрез SMSили позвъняване без таксуване! Релето може да се управлява чрез натискане на бутон или ключ, свързан към Зона 1. На зона 5 може да се свърже светодиод, който да мига когато релето е включено. Така можете да управлявате уреда локално и дистанционно като имате визуална индикация за състоянието. Зона 4 може да се ползва за следене на захранване или състояние, като при промяна на състоянието на зоната ще се изпрати SMSдо всички телефони, без да има позвъняване. Зоните, които не се ползват със специфични функции, могат да се ползват следене и контрол на процеси и състояния, като известяват с SMSи позвъняване. Може да избирате активните нива на зоните. (активното ниво се избира между отпадане или подаване на маса)
Режим 1Комуникаторът работи като самостоятелна охранителна система. Зона 1 се ползва за включване и изключване на охраната (с ключ или бутон). Включването и изключването на охраната може да се прави и дистанционно чрез SMSили  чрез позвъняване без таксуване. В охрана, при задействане на която и да е от останалите зони, комуникаторът ще звъни на оторизираните за това телефони и/или изпраща SMSс текущото състояние. Може да избирате активното ниво на зони 2, 3, 4, 5 да е NO  или NC по маса. В този режим има входно закъснение от 8 сек. при задействане на зоните. Можете да ползвате зона 5 като изход статус и да включите към нея светодиод който ще мига когато е включена охраната. След включване в охрана имате 10 сек. изходно закъснение преди да се поемат зоните под охрана. Изход – вградено реле, което може да се ползва за включване на сирена или за независимо управление на някакъв уред.
5. Един програмируем потребителски изход -  вградено реле с контакт 6А/ 240V;
Управление чрез позвъняване без таксуване  или SMS – включване, изключване, включване по зададено време от 1s до 255s.
Изходът може да ползва за управление на сирена!
6. Четири телефона за известяване, контрол и комуникация
Един главен телефонен номер и три потребителски телефонни номера;
Главният телефон препрограмира комуникатора и чрез него се извършват служебни функции, чрез изпращане на SMS
7. Избор на тип комуникация – само позвъняване, само SMS, и двете.
8. Изискване за текущото състояние на комуникатора (статус) – при позвъняване от програмираните телефони, комуникаторът може да върне информационен SMS с текущото състояние на зоните (програмуруема опция).
9. Изпращане на контролен SMS на главния телефонен номер, показващ изправността на модула през потребителско зададен период от време (програмуруема опция).
10. Възможност за охрана без алармена система
11. Програмиране чрез изпращане на SMS за дистанционно програмиране от главния телефон;
12. Интелигентно следене за наличието на обхват - значително е подобрена работата на комуникатора при използването му в подвижни обекти (автомобили), в роуминг и на места с кртичен обхват;
13. Информация за нивото на обхвата чрез информационния светодиод и в SMS-ите с информация за състоянието;
14. Допълнителна функция, позволяваща, независимо от избрания режим на работа, при позвъняване от какъвто и да е телефон (неоторизиран), да се управлява вграденото реле за предварително програмирано време (ако функцията е изключена, комуникаторът няма да управлява релето след позвъняване от неоторизирани телефонни номера).

от Дими, 22 Дек 2016

Ползвам го от около седмица и общо взето съм доволен, но би могло да се подобрят някои параметри: - примерно след задействане на алармата и преминаване в покой уреда изпраща СМС-и със състоянието на параметрите на всички телефони записани за комуникация. Добре е да има избор дали въобще да се изпраща такъв СМС и примерно да е само към избран номер.Същото е за СМС за инфо при включена аларма - пак е добре да може да се определи само 1 номер към който да се изпраща СМС. Също би трябвало да има настройка за максимално време на звънене. Ако се задейства аларма, която поради проблем остава включена няколко часа - да не звъни постоянно през това време. Може и да има такова ограничение, но поне не видях да е написано в упътването. В самото упътване на схемата масата винаги е показана като 6 позиция, а реално масата е втората позиция(вход) и това е объркващо. Направете го да съвпада - както са реално входовете, така и да е на схемата - маса е 2-ри вход!

от Валентин, 03 Окт 2016

Комуникаторите са добри, ако операторите са наред с... Какво става когато някоя неграмотна кака започне да звъни непрекъснато за да предложи ъпгрейт на офертата или СМС-и с рекламни цели. Дали комуникаторът няма да се побърка. С тези "номерца" така ми блокираха охранителната система и като се прибрах, бях в предиинфарно състояние. Как е защитен комуникаторът и има ли оторизиран достъп? Регистрирали се по имей ? . . . Отговор: Комуникаторите имат пълна защита от всякакви атаки - SMS или позвънявания. Автоматично ги отхвърля. Ако моделът ви е с много стар софтуер може да се обадите в офиса, за да проверите за обновяването му.

от Ownmyshop, 29 Юли 2015

The Product is good. Have a look at ownmyshop.com\grocery.php Ecommerce Software E-Commerce Software Grocery Store Online Store Builder Website

от Angel Genchev, 03 Юни 2014

Страхотен продукт! Препоръчвам!!!

от Любомир Цакин, 17 Фев 2014

Много добре замислено устройство!Изключително удобно и много функционално.Имам над 20 монтирани от серията 30 и 40 и нито едно до сега не се е повреждало.Единственно при дълги линии,ако е без централа, е нужно да се мине през реле,за да няма недействителни аларми при гръмотевици. Дребен недостатък /единствен/ - антената затруднява монтажа в метална кутия,не е зле да идва с парче кабел или да стърчи по оста на конектора. Отличен за разработчиците и фабриката!!!

от тони, 15 Дек 2013

много е добро

Брой Цена без ДДС Цена с ДДС
1 76.00лв. 91.20лв.
10 72.20лв. 86.64лв.
20 68.40лв. 82.08лв.

Like us on Facebook

 
 

Мини количка

Количката е празна.

Валута

Избрани продукти