Категории с падащо меню

Универсален GSM комуникатор GSM50 - оповестяване, самостоятелна охрана, управление на уреди, телеметрия

Код: GSM50-1 | Оценка: Оценка: 09
Описание

GSM комуникатор GSM50 се използва за оповестяване, самостоятелна охрана на домове, офиси и пчелини, както и за дистанционно управление на електроуреди.

Комплектът включва:
Модул в пластмасова кутия – – 57 мм, дължина – 76 мм, височина – 30 мм.
Антена 3dB,
Кабел за връзка на входовете,
Букса за захранване,
Подробно описание за експлоатация и схеми за монтаж!

 • Тегло: 0.200 кг

Продуктови опции

12V или 24V:
Цена без ДДС: 76.00лв.
Цена с ДДС: 91.20лв.

Имаме 114 в наличност

Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Принцип на работа.

GSM50 има

 • 5 входа (зони) за наблюдение, с които Вие може да следите състоянието на до 5 уреда, (датчици, бойлери, рутери и т.н.). Ако настъпи промяна в дадена зона, комуникаторът Ви известява чрез СМС и/или позвъняване. Към входна зона 1 също така може да се включи бутон (електронен ключ), който да включва, изключва релейния изход.
 • 1 релеен изход (зона) за управление, с който ще можете чрез SMS или позвъняване към комуникатора да управлявате (вкл/изкл или друго) дадено устройство

По подразбиране само оторизирани номера могат да звънят на GSM50. Това обаче може да се промени по желание на клиента. Методът е описан в ръководството към продукта.

РЕЖИМ 1

Комуникаторът работи е режим на самостоятелна охранителна система.В този режим входна Зона 1 се ползва за включване и изключване на охраната (с електронен ключ, бутон, чрез SMS или позвъняване без таксуване). Когато зоната (алармата) е включена,  при задействане на която и да е от останалите зони (датчици), комуникаторът ще звъни на оторизираните за това телефони и/или изпраща SMS с текущото състояние. Може да избирате активното ниво на входни зони 2, 3, 4, 5 да е NO  или NC по маса. В режим на Самостоятелна охранителна система, комуникатора има входно закъснение от 8 сек. при задействане на зоните. Можете да ползвате зона 5 като изход статус и да включите към нея светодиод който ще мига когато е включена охраната. След включване в охрана имате 10 сек. изходно закъснение преди да се включат зоните за охрана. Изходна зона 1 остава свободна и по Ваш избор може да използвате вграденото реле за включване на сирена или за независимо управление на някакъв уред.

Вижте тук: GSM50 аларма-комплект

РЕЖИМ 0

Свързване към алармена система.Входна зона 1 следи сирената на алармата при подаване на алармено ниво (нормално отворен или затворен контакт към маса или напрежение). При задействане на зоната, комуникаторът звъни на всички програмирани телефони и/или изпраща SMS с текущото състояние. Зони 2, 3, 4, 5 следят текущото състояние на датчиците, но при задействането им няма да последва комуникация. Аларменото им ниво може да избира – при подаване на маса или отпадане на маса. Зона 5 може да се конфигурира да следи основното захранване на алармата или статуса й, при промяна състоянието на зоната се изпраща SMS с текущото състояние захранването и комуникатора до всички оторизирани телефони без позвъняване.

Управление на камини, климатици или други уреди, телеметрия и контрол.Релейният изход на комуникатора се ползва за дистанционно управление на уред чрез SMSили позвъняване без таксуване! Релето може да се управлява чрез натискане на бутон или ключ, свързан към входна зона 1. На входна зона 5 може да се свърже светодиод, който да мига когато релето е включено. Така можете да управлявате уреда локално и дистанционно като имате визуална индикация за състоянието. Входна зона 4 може да се ползва за следене на захранване или състояние, като при промяна на състоянието на зоната ще се изпрати SMSдо всички телефони, без да има позвъняване. Зоните, които не се ползват със специфични функции, могат да се ползват следене и контрол на процеси и състояния, като известяват с SMSи позвъняване. Може да избирате активните нива на зоните. (активното ниво се избира между отпадане или подаване на маса)

Локализиране е следене на местоположениетоGSM комуникаторът има възможност да дава информация за номера на клетката, в която се намира. Чрез тази информация може да се локализира местоположението му и когато има движение – преместване от клетка в клетка, той да алармира, да се задейства. Може да се ползва за откриване или позициониране на обекти. Това е високоефективен безплатен метод за локализация. Визуализира се на интернет карти, чрез въвеждане на номера/ параметрите на клетката в интернет сайтове.

Как се настройва?

Комуникаторът се настройва чрез командни SMS които се изпращат от мастър номера (телефонният номер на собственика). Чрез тези СМС се задават зоните за следене, другите потребителски телефонни номера и всички останали настройки на които е способен комуникатора. В ръководството в продукта подробно са описани тези команди.

Също така сме разработили и безплатно приложение за телефон с което лесно, удобно и разбираемо за всеки, да програмирате, контролирате и получавате информация за Вашия комуникатор. Комуникацията между приложението и GSM комуникатора се извършва чрез позвъняване и/или SMS. За да Ви улесним сме заснели и учебно видео как се работи с приложението. 

ХАРАКТЕРНИ ВЪЗМОЖНОСТИ НА VALCOR GSM50

 • Четири телефона за известяване, контрол и комуникация
 • Подържана двустранна комуникация – Позвъняване и SMS
 • Дистанционно програмиране чрез изпращане на SMS
 • Пет входа, разпределени както следва:
 • Един входс висок приоритет, на койтоможе да се избира начинът на сработване: по маса или напрежение, чрез нормално отворен контакт-NO или чрез нормално затворен контакт-NC. Този вход може да се използва и като контроленза включване и изключване на следенето на останалите входове.
 • Четири входа, на които може да се избира начинът на сработване - чрез NO или чрез NC към маса.
 • Един програмируем потребителски изход -  вградено реле с контакт 6А/ 250VAC;
 • Два основни режима на работаТелеметрия/ Управление на уред и като самостоятелна алармена система
 • Възможност за едновременно използване като охранителна система, дистанционно управление на уреди и телеметрия.
 • Възможност за двойно захранване – мрежово и акумулатор.
 • Индикация за отпаднало основно захранване.
 • Индикация за качеството на GSM сигнала (обхвата).
 • Възможност за работа и настройка със SIMкартите на  всички GSM оператори в България, включително и с особеностите на предплатените им услуги– с времеви и функционални параметри, както и с международни оператори.Устройството отговаря на европейските стандарти за GSM комуникация.
 • Възможност за работа в роуминг.
 • Възможност за включване изпращането на контролен SMS за изправност на устройството
 • Възможност за изпращане на контролен SMS, показващ, че комуникатора се е рестартирал
 • Възможност за включване изпращането на аварийни SMS-и
 • Функция за локализация на устройството по GSM клетки.
 • Безплатно Android приложение за програмиране.

Технически параметри

1. GSM модул – 850/900/1800/1900 MHz
2. Захранващо напрежение 
За 12V версия – 12V DC (12V ) (min. 10V – max.14.4V), препоръчително е да осигурява 2 А ток.
За аварийно захранване може да се включи оловно киселинен 12V акумулатор с максималния капацитет до 7Ah. В този случай основното захранване трябва да е стабилизирано в обхвата 13.3VDC-14.0VDC/ 2A.
За 24V версия – 24V DC (24V ) (кратковременни гранични стойности min.20V – max.28V), препоръчителен ток 2А
3. Консумиран ток в покой – max. 50mA
4. Максимално консумиран ток - 2 А
5. Работна температура - -20°C ~ +40°C
6. Работна влажност – 0~75% без конденз
7. Максимални параметри на контактите на вграденото реле – 6A / 250VAC
8. Размери – 75 /57 /30мм. 

от Дими, 22 Дек 2016

Ползвам го от около седмица и общо взето съм доволен, но би могло да се подобрят някои параметри: - примерно след задействане на алармата и преминаване в покой уреда изпраща СМС-и със състоянието на параметрите на всички телефони записани за комуникация. Добре е да има избор дали въобще да се изпраща такъв СМС и примерно да е само към избран номер.Същото е за СМС за инфо при включена аларма - пак е добре да може да се определи само 1 номер към който да се изпраща СМС. Също би трябвало да има настройка за максимално време на звънене. Ако се задейства аларма, която поради проблем остава включена няколко часа - да не звъни постоянно през това време. Може и да има такова ограничение, но поне не видях да е написано в упътването. В самото упътване на схемата масата винаги е показана като 6 позиция, а реално масата е втората позиция(вход) и това е объркващо. Направете го да съвпада - както са реално входовете, така и да е на схемата - маса е 2-ри вход!

от Валентин, 03 Окт 2016

Комуникаторите са добри, ако операторите са наред с... Какво става когато някоя неграмотна кака започне да звъни непрекъснато за да предложи ъпгрейт на офертата или СМС-и с рекламни цели. Дали комуникаторът няма да се побърка. С тези "номерца" така ми блокираха охранителната система и като се прибрах, бях в предиинфарно състояние. Как е защитен комуникаторът и има ли оторизиран достъп? Регистрирали се по имей ? . . . Отговор: Комуникаторите имат пълна защита от всякакви атаки - SMS или позвънявания. Автоматично ги отхвърля. Ако моделът ви е с много стар софтуер може да се обадите в офиса, за да проверите за обновяването му.

от Ownmyshop, 29 Юли 2015

The Product is good. Have a look at ownmyshop.com\grocery.php Ecommerce Software E-Commerce Software Grocery Store Online Store Builder Website

от Angel Genchev, 03 Юни 2014

Страхотен продукт! Препоръчвам!!!

от Любомир Цакин, 17 Фев 2014

Много добре замислено устройство!Изключително удобно и много функционално.Имам над 20 монтирани от серията 30 и 40 и нито едно до сега не се е повреждало.Единственно при дълги линии,ако е без централа, е нужно да се мине през реле,за да няма недействителни аларми при гръмотевици. Дребен недостатък /единствен/ - антената затруднява монтажа в метална кутия,не е зле да идва с парче кабел или да стърчи по оста на конектора. Отличен за разработчиците и фабриката!!!

от тони, 15 Дек 2013

много е добро

Брой Цена без ДДС Цена с ДДС
1 76.00лв. 91.20лв.
10 72.20лв. 86.64лв.
20 68.40лв. 82.08лв.

Like us on Facebook

 
 

Мини количка

Количката е празна.

Валута

Избрани продукти