Категории с падащо меню

HATL01FC Крипто Модул за Авто-Контрол на вентилатор за Raspberry Pi

Код: HATL01FC
Описание

Искате да удължите живота на вентилатора, да намалите шума и да го контролирате автоматично и в същото време да защитите всичките си данни?
С този автоматичен вентилатор MaticControl крипто модул ще можете да направите това.
 
За по-подробна информация проверете дългото описание по-долу

  • Тегло: 0.050 кг
Цена без ДДС: 10.00лв.
Цена с ДДС: 12.00лв.

Имаме 100 в наличност

Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания
Управление на вентилатора:
 
Поставете го на пинове 1-8. (Както е показано на снимките) И това е всичко, което трябва да направите на хардуера.
След това от Raspberry icon > Prefernces> Raspberry Pi Configuration > Performance tab >set fan enable; Fan GPIO  4; и температурата, при която искате да се включи вентилаторът. Запазете с OK
По този начин, когато процесорът достигне зададената от вас температура, вентилаторът ще се включи. Той ще се изключи само когато температурата на процесора падне с 10 градуса под зададената температура. (Например, ако зададете температура на включване на 75 градуса, вентилаторът ще се изключи, когато процесорът достигне 65 градуса).
С тези няколко лесни стъпки вече имате автоматично управление на вентилатора.
 
Ако искате да активирате тази функция чрез конзолата или да прочетете цялата документация - прочетете статията или изтеглете PDF от ТУК
 
Ако искате да активирате тази функция чрез конзолата или да прочетете цялата документация - изтеглете PDF от ТУК
 
Забележка: Този модул MaticControl покрива пиновете за: 5V захранване, I2C и GPIO14 (TXD). Ако искате да ги използвате, ние предлагаме модули (HATs), които осигуряват достъп до тези щифтове чрез отделен конектор в горната част на платката.
 
Съвместим с нископрофилен капак на MaticBox
 
Крипто Модул:
 
Направихте софтуер и искате да го предпазите от кражба? Повечето микроконтролери не са проектирани да предпазват от кражба на софтуера в тях. Този чип за крипто-удостоверяване може да се използва за сигурно заключване на частните ключове. След като частният ключ бъде запазен вътре, той не може да бъде прочетен, всичко, което можете да направите, е да му изпратите challenge-response заявки . Това означава, че дори някой да се добере до Вашия хардуер и да може да прочете обратно фърмуера, няма да може да го извлече!
 
ATECC608 е най-новият крипто-автентичен чип от Microchip и използва I2C за изпращане / получаване на команди. След като „заключите“ чипа с вашите данни, можете да го използвате за ECDH и AES-128 криптиране / декриптиране / подписване. Има и хардуерна поддръжка за генериране на произволни числа, а хеш функциите SHA-256 / HMAC значително ускоряват командите за криптография на по-бавен микро. Започваме да виждаме тези евтини чипове със защитени елементи в различни продукти, така че по-евтин чип може да се използва за управление на периферни устройства, без да се притеснявате за сигурността. Този чип няма публичен лист с данни, но е съвместим с по-ранната версия ATECC508, която го прави, така че, моля, обърнете се към този пълен datasheet, както и към обобщения datasheet ATECC608.
 
Добрата новина е, че въпреки липсата на пълна документация, има известна софтуерна поддръжка. За Python и C / C ++ проверете Microchips Cryptoauthlib. За използване на Arduino проверете от библиотеката Arduino ATECCx08. За да направим работата с ATECC608 възможно най-лесна, го поставихме на платка. Това ви позволява да го използвате с Raspberry Pi или други платки с подобни конектори, без да се налага запояване.
 
Този чип работи с 3.3V или 5V микорси, така че е готов да започне да работи с редица разработки. Моля, обърнете внимание, че I2C адресът е фиксиран на 0x60 и според Microchip, трябва да го използвате при по-високи I2C скорости като 400KHz, ако други устройства са в I2C шината, за да се избегнат някои спорове за I2C шина.
 

Like us on Facebook

 
 

Мини количка

Количката е празна.

Валута

Избрани продукти